Spännande strategispel

Att spela brädspel är ett utmärkt sätt att umgås på med vänner och familj, detta är något som roat i generationer. Riktigt spännande blir det när det plockas fram ett strategispel på bordet. Idag finns ett stort utbud av strategispel på marknaden och vi ska här titta närmare på några av dessa.Vad är då ett strategispel? Enkelt uttryckt kan sägas att det är en spelform som handlar om problemlösning, där du samtidigt tävlar mot andra. Ett strategispel kan exempelvis handla om olika former av krigsscenarier (som i det numera klassiska spelet RISK), men till denna genre räknas också schack, solitaire samt en mängd nyare spel.

Bygg järnväg och kämpa mot rymdimperiet

Ett mycket populärt strategispel som numera funnits några år är Ticket to Ride. Detta går ut på att bygga järnväg, närmare bestämt ett helt nätverk av järnvägar, mellan två givna orter där rutten kontrolleras med hjälp av särskilda tågkort. Längs med sträckan kan spelaren sedan bygga ett antal järnvägsstationer.Den som är en Star Wars-fantast får garanterat sitt lystmäte genom att spela brädspelet ,som faktiskt spelas på två bräden, Star Wars: Rebellion. Här gäller det att ta kontroll över galaxen på en rad olika sätt, där du väljer om du vill tillhöra Imperiet eller motståndsrörelsen. Fler än 150 stycken plastfigurer medföljer, vilket förhöjer upplevelsen.

Pandemibekämpare och nybyggare

Vill du bekämpa spridandet av smittsamma sjukdomar? I så fall är spelet Pandemia något för dig. Här reser du jorden runt för att snabbt försöka hindra att smittan sprider sig – och framförallt för att hitta de botemedel som behövs för att helt få bukt med epidemierna. Detta är verkligen en kamp mot klockan!Den som vill drömma sig bort till en främmande ö skaffar med fördel spelet Catan. Till den här ön kommer du som nybyggare och ska bygga upp en koloni med hjälp av rätt val av råmaterial. Här gäller det att placera sina hus på rätt ställe, eftersom detta är en kamp mot andra nybyggare.